کیک نت

طرز تهیه لوز نارگیلی

طرز تهیه لوز نارگیلی

مواد لازم برای تهیه لوز نارگیلی :

سفیده تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۲۵۰ گرم یا ۱ و نیم پیمانه
آب ۱ پیمانه
پودر نارگیل ۲۰۰ گرم یا دو پیمانه
جوهر لیمو ۱/۴ قاشق چایخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
بادکا (گلوکز مایع) ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری

طرز تهیه لوز نارگیلی :

در تهیه شیرینی لوز، مهم ترین بخش تهیه شهد یا شربت است که با توجه به مواد باید قوام مناسبی داشته باشد. پس ابتدا، شکر و آب را مخلوط کنید و آن را در یک تابه دیواره بلند بریزید تا زمانی که بجوشد. پس از جوشیدن بادکا (گلوکز) را به شربت اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد (قوام این شهد باید مثل شیره باشد و وقتی بین دو انگشت امتحانش میکنید کاملا کشدار باشد) گلاب را هم در دقایق آخر به شربت اضافه کنید. سفیده تخم مرغ را با وانیل در ظرفی مناسب (غیر پلاستیکی) بریزید و با هم زن برقی بزنید تا زمانی که کف کند و بعد جوهر لیمو یا به جای آن یک قاشق غذاخوری آبلیمو را اضافه کنید تا سفیده  از حالت لختگی خارج و سبک شود. نیمی از سفیده را به شربت قوام آمده اضافه کنید و سریع هم بزنید تا در اثر حرارت بالا نپزد. مواد را از روی حرارت بردارید و باقی سفیده را بیافزایید و دوباره سریع هم بزنید تا مایه یکدست و سفیدی حاصل شود. زمانی که پایه لوز نارگیلی آماده شد و از حرارت افتاد (مخلوط شهد و سفیده)، پودر نارگیل را به مواد بیافزایید و خوب هم بزنید تا مواد لوز به خوبی چسبناک شود. کف و دیواره قالب یا ظرف دیواره کوتاه را چرب کنبد و مواد لوز نارگیلی را داخل آن پهن کنید برای منسجم کردن مواد شیرینی آن را به خوبی با دست فشار دهید تا هنگام برش زدن خرد نشود. در انتهای مقداری پودر نارگیل یا هر پودری که مایلید (پسته، بادام، گل محمدی…) روی سطح شیرینی بپاشید. شیرینی لوز را به مدت سه چهار ساعت در یخچال قرار دهید . پس از آماده شدن، لوز نارگیلی را برش بزنید و در ظرف مورد نظر بچینید.

نکات کلیدی:

-لوز نارگیلی اصیل فاقد سفیده تخم مرغ است پس اگر دوست ندارید می توان سفیده را حذف کرد و باقی مراحل را طبق دستور پیش برد. در این صورت آبلیمو به شهد اضافه شود که مانع از شکرک زدن شیرینی می شود. (سفیده شیرینی را پوک و لطیف می کند)

-اگر مایلید لوز شما طعم هل داشته باشد می توانید پس از آماده شدن شهد مقداری  پودر هل  الک شده  به آن اضافه کنید.

-اگر قصد دارید طبق این دستور لوز بادام یا پسته تهیه کنید نکته این است که قوام شربت باید کمی بیشتر باشد.

-“بادکا” نوعی گلوکز است که به قوام آمدن و شفاف شدن شهد کمک می کند.

– میتوانید به شربت مقداری زعفران اضافه کرده و لوز زعفرانی داشته باشید.

دسته بندی ها: شیرینی های بدون نیاز به فر

دیدگاه ها