کیک نت

طرز تهیه قطاب اصیل بدون فر

طرز تهیه قطاب بدون فر

قطاب یک شیرینی بسیار خوشمزه و پرطرفدار سنتی بین مردم است و بیشتر در شهرهای یزد و کرمان درست میشود.

مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب :

 آرد  ۲ پیمانه
 ماست  نصف پیمانه
 زرده تخم مرغ  ۲ عدد
 کره  ۱۰۰ گرم
 بیکینگ پودر  ۱ قاشق چایخوری
 روغن مایع  به مقدار کافی

مواد لازم برای مواد میانی قطاب :

 گردو  ۳/۴ پیمانه
 گلاب  ۲ قاشق غذاخوری
 پودر قند  ۳/۴ پیمانه
 پودر هل  ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه قطاب بدون فر :

کره را با زرده های تخم مرغ خوب هم بزنید سپس ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کنید و یکی دو بار الک کنید ، بعد به همراه پودر هل کم کم به مخلوط شیر و روغن اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر بدست آمده  زیاد سفت نشود و به دست نچسبد .

خمیر را داخل کیسه فریزر قرار دهید و به مدت یک ربع در دمای محیط قرار دهید و بعد ازآن ، ۱۵ دقیقه در داخل فریزر بگذارید .

در این فاصله همه مواد میانی قطاب را با هم مخلوط کنید .

پودر گردو را داخل کاسه ای می ریزیم و هل،پودر قند و گلاب را به آن اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم و بعد با دست مواد را مخلوط می کنیم تا شبیه به خمیر شود.(اگر نیاز بود می توانید کمی گلاب مجددا اضافه کنید ولی دقت کنید بیکباره اضافه نکنید که مایع شل شود ابتدا کمی اضافه کنید و اگر مجددا نیاز بود دوباره اضافه کنید)

کیک نت

سپس روغن مایع مخصوص سرخ کردنی را به صورت شناور (روغن زیاد تا قطاب ها راحت داخل روغن سرخ شوند)داخل قابلمه ای متوسط می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شود.

بعد از استراحت خمیر آن را از داخل فریزر بیرون بیاورید و بر روی سینی صافی پهن کنید و  با سر لیوان خمیر را قالب بزنید.

مقداری از مواد میانی را لایه خمیر ها بریزید و ۲ سر آن را به هم وصل کنید و  خمیر را داخل روغن داغ  و غوطه ور سرغ کنید. زمانیکه قطاب روغن اضافه اش را پس داد و از حرارت افتاد قطاب ها را داخل مخلوط  پودر پسته ،بادام و شکر بغلطانید.

نکته :

در مخلوط مواد میانی می توانید از پودر پسته یا پودر بادام نیز استفاده کنید و یا جایگزین پودر گردو کنید.مواد میانی قطاب کاملا سلیقه ای است و از هر نوع مغزیجاتی می توانید استفاده کنید.

حرارت را به هیچ وجه زیاد کم نمی کنیم چون مغز خمیر نمی پزد،از ابتدا که روغن را روی حرارت کم گذاشتیم تا داغ شود تا آخرین عدد از قطاب ها که سرخ شود با همین حرارت کم باید سرخ شود.

اگر قطاب ها داغ باشند و در پودر قند آن ها را بغلطانیم خمیر می شوند و اگر زیاد از حرارت افتاده باشند و کاملا خنک شده باشند نیز دیگر پودر قند را به خود جذب نمی کنند. 

#قطاب_بدون_فر

#طرز_تهیه_قطاب_گردویی

#قطاب_گردویی

#خمیر_قطاب

#طرز_تهیه_قطاب_یزدی

#طرز_تهیه_قطاب_گردویی

دسته بندی ها: دسرهای ایرانی سنتی, شیرینی خشک

دیدگاه ها